توضیحات
شبیه سازی جذب کربن دی اکسید به کمک آمین ارتقاء یافته: بیشترین شیوه های جداسازی CO2 بر اساس جذب فیزیکی یا شیمیایی این ماده در یک حلال مناسب استوار است. در جذب فیزیکی راندمان عمل بستگی زیادی به مقدار CO2 در گاز ورودی به فرآیند دارد. با کاهش مقدار CO2 میزان جذب کاهش پیدا می کند. از این روش نمی توان به طور موثر برای جداسازی CO2 از هوا که مقدار آن غالبا از حداکثر چند درصد تجاوز نمی کند استفاده کرد. به همین دلیل استفاده از جذب شیمیایی CO2 هوا با محلول های آمین راندمان بالاتر و کارآیی مناسب تری از خود نشان می دهد.
در این پروژه شبیه سازی جذب توسط محلول های آمین که برای جذب شیمیایی CO2 به کار می روند شبیه سازی و بررسی شده است. همچنین ارتقا دهنده مختلف که در آن ها محلول های آمین در برج های جذب گوناگون CO2 را از هوا جدا می کنند مورد بررسی قرار می گیرند. سپس تاثیر آن ها را بر این فرایند مشاهده میکنیم. در این پروژه به بررسی حذف کربن دی اکسید از هوا پرداخته اییم. همچنین تاثیر مواد یونی بر روی جذب کربن دی اکسید توسط آمین ها به کمک شبیه سازی آنالیز نموده اییم.
محلول های یونی
ویژگی های منحصر به فرد مایعات یونی از جمله فشار بخار بسیار پایین ( که منجر به عدم فراریت آنها می شود) و همچنین قابلیت حل کردن بسیاری از مواد آلی، قطبی و غیر قطبی باعث شده که از مایعات یونی به عنوان یک حلال پاک برای استفاده در فرآیند های جداسازی از جمله فرایند های شیرین سازی گاز باشد. در نتیجه به دلیل قابلیت انحلال بالای گاز کربن دی اکسید در مایعات یونی، این مواد گزینه مناسبی برای بهبود عملکرد سامانه های جذب گاز کربن دی اکسید هستند.
در این پژوهش از ماده bmim BF4 به منظور بهبود عملکرد سامانه جذب کربن دی اکسید با حلال MEA استفاده شده است. ساختار مولکولی bmim bf4 در شکل زیر مشاهده می شود.
فرایند جدید با ماده یونی به صورت زیر طراحی شده است.
در این پروژه فرایند جذب کربن دی اکسید به کمک آمین ارتقا یافته در نرم افزار اسپن پلاس شبیه سازی شده است. همچنین پروژه دارای گزارش کامل می باشد. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.