نرم افزار PDMS چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 PDMS مخفف عبارت Plant Design Management System می باشد و محصول شرکت AVEVA  انگلستان می باشد. این نرم افزار یکی از کارآمدترین نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی نفت و گاز و پتروشیمی میباشد که قابلیت طراحی ، مدلسازی و مدیریت سیستم را به طور همزمان به بهترین شکل داراست. نرم افزار های PDS و Autoplant  نیز وجود دارند که کاربردی مشابه PDMS را دارا هستند ولی PDMS دارای قدرت و انعطاف پذیری بیشتری می باشد . به عنوان یکی از نقاط مثبت آن می توان به خروجی ها و ورودی های نرم افزار و همخوانی آنها با نرم افزارهای مهندسی و بانک اطلاعاتی بسیار قوی آن (Database)اشاره کرد . به عنوان مثال قابلیت همخوانی فایلهای مدل سازی شده در Microstation را داراست و همچنین میتوان با Visual basic برای آن برنامه نویسی کرد . همچنین قابلیت گرفتن خروجی با فرمت های رایج نقشه کشی از جمله DWG ، PLT ، را برای استفاده در نرم افزار اتوکد داراست و میتوان گزارشهایی را در فرمت ها قابل استفاده در Word و Excel خروحی گرفت . همچنین میتوان به نرم افزار های کمکی برای گرفتن خروجی برای نرم افزار CEASAR II و تحلیل تنش سیستم پایپینگ اشاره کرد .

نرم افزار PDMS

مهمترین بخش ها و ماژول های نرم افزار PDMS

در زیر به صورت اجمالی نگاهی به مهمترین بخش ها و ماژول های این نرم افزار می اندازیم :

 DESIGN : مهمترین بخش نرم افزار میباشد که به مدل سازی واحد میپردازد . به طور کلی یک واحد فرآیندی متشکل از واحد های مکانیکال ، سیویل،پایپینگ ، برق ، ابزار دقیق و … میباشد که در ماژول دیزاین میتوان کلیه این واحد ها را با تمام بخش های مختلف آن  مدل سازی نمود . در ماژول DESIGN برای طراحی هر واحد ، بخش مجزایی وجود دارد . از جمله بخش های Pipework ، Equipment ، Structure ، Hvac و …  .

ADMIN : این بخش مربوط به مدیریت کل سیستم میباشد که در آن میتوان به تعریف پروژه ، ایجاد بانکهای اطلاعاتی (Database) ، تعریف کاربران و اختصاص Password برای آنها ، ایجاد محدوده های کاری برای هر کاربر ، مشاهده فعالیت کاربران ، ایجاد هماهنگی بین کاربران ، ایجاد تیم های کاری و … اشاره نمود .

PARAGON & SPECON : این بخش مخصوص کاتالوگ نویسی بخش های دیگر نرم افزار است . از جمله تعریف مدرک PMS  برای بخش piping و همچنین کاتالوگها مورد نیاز بخش های Structure & Instrument .

DRAFT : جهت تهیه نقشه های دو بعدی و سه بعدی از جمله Plot plan ، Piping plan ، Key plan و … جهت نشان دادن موقعیت تجهیزات و لوله ها و ابزار آلات و المانهای دیگر موجود در واحد به کار میرود . کلیه این نقشه ها در فرمت های مختلف برای استفاده در نرم افزار های متداول از جمله اتوکد تهیه میشوند .

ISODRAFT :  در این بخش میتوان از نرم افزار خروجی آیزومتریک گرفت . این نقشه ها برای سیستم Piping به کار میرود و مشخصاتی از جمله مسیر حرکت لوله و جانمایی اتصالات و تجهیزات و طول لوله را به ما میدهد .

SPOOLER : جهت تقسیم بندی خطوط ایزومتریک در Shop سایت ، کاربرد فراوانی دارد .

نسخه های مختلف نرم افزار PDMS

PDMS نیز مانند همه نرم افزارهای کامپیوتری، در نسخه های مختلفی تولید شده است ، مانند نسخه های 11.2 ، 11.3 ، 11.5 ، 11.6 و 12 . طراحان ایرانی به طور معمول از نسخه 11.5 این نرم افزار استفاده مینمایند (به دلیل تحریم های اعمال شده به ایران) . اما شرکتهای کوچکتر که نیاز به داشتن لایسنس از شرکت سازنده ندارند ، از نسخه 11.6 این نرم افزار که به صورت کرک شده در بازار موجود است نیز استفاده میکنند . شرکت AVEVA به تازگی نسخه 12 این محصول را نیز ارائه کرده است که تغییرات محسوسی نسبت به نسخه های قبلی در آن دیده میشود .

پروژه PDMS


دوره مجازی آموزشی

در این دوره از ماژول های مذکور، ماژول های ISODRAFT,DRAFT و DESIGN به شرکت کنندگان آموزش داده خواهد شد و پس از گذراندن این دوره نگاه دانشجویان بسیار صنعتی خواهد شد، چرا که بسیاری از اصطلاحات و نکات صنعتی و طراحی در سر فصل آموزشی این دوره قرار دارد.  از 65 نفر شرکت کرده در این دوره تاکنون 100% اعضا از این دوره رضایت کامل را داشته اند(طبق نظر سنجی انجام شده در گروه که قابل رؤیت است) و این افتخار ماست.

لیست دوره ها و قیمت آن ها 

 

برای خرید محصولات بالا از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

خرید محصولات آموزشی بالا

5 دیدگاه

  1. محمد گفت:

    فوق العاده بود کلاس ها.
    واقعا ممنونم.

  2. علی گفت:

    ممنون از سایت مفیدتون

  3. امیر گفت:

    جالب بود مرسی از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button